top of page
Salli Salenius ja Anna-Kaisa Ruonala simulaatio-ohjaajat kouluttavat simulaatiokoulutuksia

Meidän stoori:

Ystävyydestä simulaatiokoulutusyrittäjiksi

Kaikki alkoi sattumasta ja ystävyydestä. Vuonna 2019 Salli Salenius ja Anna-Kaisa Ruonala tapasivat Helsingin yliopiston lääkiksen tervetuloluennolla. He istahtivat vierekkäin, ja AK rohkeni aloittaa jutustelun. Yhteinen sävel löytyi heti, ja koko lääkiksen ajan he opiskelivat ja viettivät vapaa-aikaa yhdessä.

Sairaanhoitajana vuosia työskennellyt Salli oivalsi, että lääketieteen opiskelijat saavat vahvan teoreettisen pohjan, mutta käytännön tilanteiden harjoittelulle on vähemmän tilaa. Lisäksi lääkiksen huippuluokan simulaatiotilat olivat käytössä vähemmän kuin ansaitsisivat. Prosessien kehittämisestä kiinnostunut diplomi-insinööri AK innostui välittömästi ideasta perustaa Suomen ensimmäinen opiskelijavetoinen simulaatiotiimi. Näin syntyi Akuuttipaja - paikka, jossa lääketieteen opiskelijat voivat harjoitella tiimityötä ja kohdata työelämän yllättäviä tilanteita. Tänä päivänä kuusi kandia osa-aikaisesti työllistävä Akuuttipaja on tarjonnut harjoittelumahdollisuuden jo yli sadalle lääketieteen opiskelijalle.

Koska työelämä on täynnä kinkkisiä "mitäs nyt" -tilanteita ja hyväksi tullaan harjoittelemalla, päättivät ystävykset perustaa yrityksen, joka tarjoaa tiimeille rennon ja turvallisen harjoitteluympäristön. Näin syntyi Mitäs Nyt - fressin ja rennon simulaatiokoulutuksen edelläkävijä.

Mitäs Nyt Oy: fressiä ja rentoa simulaatiokoulutusta simulaatiokoulutuksen edelläkävijä
bottom of page